Høsten 2017 er i gang!

Høsten 2017 skjer det mye spennende:

Først og fremst skal det være premiere  på figurteaterforestillingen «Himmelspringaren», en nydelig liten historie om et lite lam som skaper skjokk og avsky i Gullullufjøset. Hun er ikke som de andre. Hun er LILLA! Forestillingen baserer seg på Sissel Horndals prisbelønte billedbok «Himmelspringaren», og det er Monika Solheim og jeg som samarbeider i dette prosjektet. Med oss på laget har vi gode og fine folk: Annicke Gill på regi, Hallvard Lærum på musikk og Marte Synnevåg på kostyme. Vi har vært så heldige og fått støtte fra Bergen kommune og fra Kavlifondet til denne forestillingen. Nå er vi midt i produksjon på Kunsthuset Wrap og gleder oss til premiere på Barnas kulturhus den 8. september for barnehager, og for alle andre 9. og 10. september, under Barnas kulturhelg. Se program her. Mer info om Himmelspringaren og hvor vi skal spille i høst finner du her.

Monika syr bakteppe
Monika syr bakteppe
Kostymeprøve
Kostymeprøve
Kreativt kaos. Himmelspringaren blir til.
Kreativt kaos
Lilla
Lilla

En gammel traver fortsetter å trave i høst: Farfars bombekrater skal videre på farten for DKS Bergen med 10 forestillinger til skoler i Bergen kommune. Han skal også få svinge seg for DKS i Mo i Rana  og på folkebibliotekene i Hordaland. Våren 2018 blir det ny runde i Sogn og Fjordane, for DKS der, denne gangen i Sogn. Han skal også få spille i Barnas Katedral i Nykirken på nyåret. Mer info om Farfars bombekrater finner du her.

 

Farfars bombekrater
Farfars bombekrater

 

Bibiotekbussen Mime ruller videre i høst, og jeg skal få være med som formidler i to uker. Her skal professor Nesegrehv forske på hvordan det er å være barn på Osterøy. Det blir spennende å se hva hun finner ut. Professor Nesegrehv skal også gjøre et lite gjestespill på en annen bokbuss, nemlig bokbussen Nyfiken, som holder til i Lindås kommune. Det blir kjekt!

Bibliotekbussen Mime
Professor Nesegrehv håper på mye pent høstvær!
De tre bokbussene i Hordaland!
De tre bokbussene i Hordaland!

 

Figurteaterforestillingen «Alt og Ingenting» ble laget i 2008 av Dukkernikkerne, ved Monika Solheim, Gabrielle Barth og Jack Markussen. Senere kom også Jan Holden med på laget. Forestillingen har hvilt seg noen år, men i år tas den opp igjen og da skal skal også jeg får prøve meg som dukkespiller i denne vakre, varme og underlige lille forestillingen sammen med Monika Solheim. Jan Holden og jeg skal bytte på å spille sammen med henne. Vi hadde nypremiere i Fana Kulturhus 16. august og skal spille på en rekke barnelørdager denne høsten.

Alt og Ingenting
Alt og Ingenting

Et nytt bokprosjekt er også godt i gang. Det vil komme mer info om dette når ting er mer på plass, men jeg kan røpe at det arbeides med den tredje boken i trilogien om doktorfamilien på Voss. Den skal hete Farmors kongehus og handler om den gangen selveste kong Olav var gjest hos farmor og farfar. Jeg har vært så heldig å få støtte til dette skriveprosjektet fra Kavlifondet.  Når boken forhåpentligvis er på plass, vil det naturligvis også bli et sceneprosjekt basert på denne!

 

Og sist, men ikke minst: Denne høsten skal jeg få samarbeide med Bergen filharmoniske orkester igjen. Sammen med orkesterpedagog Rune Hannisdal og en rekke andre medarbeidere fra orkesteret skal vi hjelpe en 8. klasse fra Rothaugen skole med å utføre et orkesterkupp! Ungdommene skal få overta styringen over orkesteret og det store apparatet rundt så de kan lage sin egen drømmekonsert den 2. november. Dette blir veldig spennende!

GOD HØST!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *